'/> Langkah Mudah untuk Membuat Nasi goreng kampung katering #Umie yang Lezat Sekali - Move

Langkah Mudah untuk Membuat Nasi goreng kampung katering #Umie yang Lezat Sekali

Katering nasi goreng kampung #Umie

Ingin melihat resepi Nasi Goreng Kampung Umie Anti Gagal yang unik? , Resepi Nasi Goreng Kem Sempurna #Umie Catering akhir-akhir ini banyak dicari oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai menggunakan internet untuk memaparkan maklumat imej sebagai idea. Baiklah di kesempatan ini saya akan berkongsi dengan anda cara membuat nasi goreng untuk Restoran #Umi Kan Manjain Lidah. Jika rawatan salah, hasilnya tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Sebenarnya nasi goreng #Umie Catering yang sedap pasti ada aroma dan rasa yang memenuhi selera kita.

Banyak perkara kecil boleh menjejaskan rasa Nasi Goreng Katering Perkhemahan #Umie bermula dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, cara penyampaian dan persembahan. Keenakan #Umi Village Kalau nak buat nasi goreng dan hidangkan walau di mana sahaja anda berada, jangan risau sebab kalau tahu resipi masakan ini boleh dijadikan hadiah istimewa. Ini gambar Nasi Goreng Katering #Umi Camping #Umi sebagai idea.

Makanan yang akan disediakan untuk kampung masakan #Umi adalah seramai 40 orang. Jadi pastikan perkhidmatan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Dan untuk Nasi Goreng Kampung #Umie, masa memasak dianggarkan dalam 3 jam.

Baca Juga

Sekarang jom cuba kali ni buat sendiri nasi goreng kampung #Umi masakan rumah. Pastikan pemakanan mudah, makanan ini membantu menyihatkan badan. Anda boleh menyediakan Nasi Goreng Kampung #Umie Catering menggunakan 36 bahan dan 5 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk membuat hidangan.

Perkhemahan Nasi Goring sangat popular di rancangan masakan kami dan menjadi pilihan anak yatim, biasanya untuk makan malam. Kos acara ini adalah mudah dan murah.

Katering Perkhemahan Nasi Goring # Umi untuk menyediakan bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan-

  1. Perkara A
  2. 2.5 kg beras bijan
  3. 3.75 kg air
  4. 4 helai daun panda
  5. 2 keping serbuk kunyit (atau beberapa titik pewarna makanan kuning)
  6. 1 sudu besar garam
  7. 4 sudu besar minyak
  8. 2 sudu teh gula
  9. b artikel
  10. Secukup rasa dan cairkan 1 kg minyak
  11. Bahan C: Hiasan
  12. 150 gram ikan bilis, cincang halus atau sedia untuk dipotong
  13. 40 biji telur ayam, disediakan dalam telur dadar
  14. 5 biji labu, hiris nipis
  15. Beberapa daun sup dan bawang, dicincang halus
  16. Bawang goreng sikit
  17. Bahan D: Chile
  18. 1 cawan lada benggala, batang dibersihkan dan dibuang
  19. 1 Belkan, panggang ringan
  20. 2 biji tomato
  21. 2 biji bawang besar, potong empat
  22. 3 ulas bawang putih
  23. 4 sudu teh gula
  24. 2 sudu kecil garam
  25. 1/2 cawan ikan bilis mentah tulen
  26. Berat badan
  27. Separuh ayam
  28. 3 ketul dada ayam
  29. 2 sudu kecil garam
  30. 1 sudu besar serbuk kunyit
  31. Bahan-bahan: Sayur Bakar
  32. 2 sudu besar minyak
  33. 2 biji bawang India yang dicincang halus
  34. 1/2 bawang putih, potong nipis
  35. 4 bungkus bayam, potong mengikut saiz
  36. 3 sudu besar serbuk pati ayam

Restoran nasi goreng kampung #Umie How it works

  1. Cara Membuat Nasi 1. Basuh beras dan masukkan ke dalam periuk nasi. 2. Sukat air dengan jumlah beras yang paling kerap digunakan (sukatan satu cawan beras bersamaan satu setengah cawan beras untuk nasi basi). 3. Masukkan semua bahan ke dalam periuk nasi dan masak seperti biasa.
  2. Penyediaan barang kemas. 1. Telur (mata kerbau goreng) disediakan dengan betul. Basuh dan pukul telur. 2. Panaskan minyak dan goreng semua telur satu persatu, jangan biarkan melekat dan asingkan setiap telur. 3. Rebus ikan bilis dan ketepikan.
  3. Cara membuat sos cili: 1. Gaul semua bahan. 2. Pergi ke tepi.
  4. Sediakan bahan hiasan 1. Potong ayam kecil-kecil. 2. Bersihkan dan gaulkan dengan sedikit garam dan kunyit 3. Panaskan hingga masak, tetapi jangan sampai masak. 4. Temujanji dan tempahan.
  5. Nasi Goreng 1. F (Bawang Putih India dan Bawang Merah) Tumis bahan hingga naik bau. 2. Masukkan sambal yang telah disediakan (Bahagian D) ke dalam ayam goreng (Bahagian E) dan bayam (Bahagian F) 3. Masukkan bahan perasa. 4. Masukkan nasi yang telah dimasak (langkah 1) 5. Kacau rata dan perasakan dengan garam dan gula. 6. Masukkan ikan bilis (tacky c) dan kacau sebentar sambil dikacau. 7. Hidangkan bersama hiasan lain (Bahagian C)

Bagaimana mereka? Bacaan mudah? Inilah cara membuat nasi goreng #Umi Catering City yang boleh anda amalkan di rumah. Saya harap anda mendapati ia berguna dan bergembira.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.