'/> Resep Ayam masak kunyit berkuah yang Lezat Sekali - Move

Resep Ayam masak kunyit berkuah yang Lezat Sekali

Ayam masak kuah kunyit

Mencari cara mudah untuk membuat ayam kunyit yang lazat? Beberapa orang di sekeliling kita baru-baru ini sedang mencari resepi kunyit masak kunyit yang sedap. Orang dahulu mencari maklumat grafik yang boleh menjadi idea untuk menggunakan internet pada telefon bimbit. Baiklah, kali ini saya kongsikan dengan anda langkah demi langkah untuk menyediakan Resepi Sos Borrie Ayam ini. Tidak sukar untuk berlapar untuk ini, tetapi ia tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan tidak menyenangkan. Malah ayam yang dimasak dengan kunyit dalam sos yang lazat harus rasa dan bau yang menyelerakan.

Terdapat beberapa perkara yang sebahagiannya mempengaruhi rasa ayam yang dimasak dalam sos kunyit, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara penyediaannya. Anda tidak perlu risau jika ingin menyediakan ayam masak sambal kunyit yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi kelazatan yang istimewa. Gambar berikut ialah gambar ayam masak sos kunyit yang boleh dijadikan idea.

Baiklah, kali ini kita akan cuba mempelbagaikan ayam buatan sendiri masak sambal kunyit. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menjaga kesihatan seisi keluarga. Anda boleh membuat ayam rebus dalam sos kunyit dengan 8 bahan dan 3 langkah. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

#apron emas #minggu12 Tak tahu nak bawa apa kalau peti ais cuma ayam tak ada jadi nak masak ayam sambal kunyit sebab nak masak sangat frozen kunyit chicken rock.

Bahan-bahan dan rempah-rempah untuk menyediakan jalur ayam belanda:

  1. 500 gram ayam
  2. 3 ulas bawang putih
  3. 1 iu
  4. 2 inci halia
  5. 3 biji lada merah
  6. 2 sudu besar serbuk kunyit
  7. 1/2 sudu teh garam
  8. sedikit lada hitam

Cara memasak ayam dengan sos kunyit

  1. Kupas ayam, bawang putih, bawang merah dan halia dan tumbuk sehingga dicincang halus.
  2. Panaskan api dahulu, kemudian masukkan bahan puri dan goreng hingga naik, kemudian masukkan puri lada sulah dan masukkan ayam.
  3. Masukkan kunyit dan air, kacau sedikit, dan selepas 5 minit baru masukkan garam dan lada sulah dan biarkan ayam masak sehingga masak dan agak kering.

Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami bentangkan di halaman ini. Kami berharap ayam ringkas yang dimasak dalam sos kunyit yang diterangkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang enak untuk keluarga/rakan atau menggalakkan anda menjual makanan. Saya harap ia berguna dan menikmatinya!

Link copied to clipboard.