'/> Resep Kaki ayam masak kicap gaya Cina Anti Gagal - Move

Resep Kaki ayam masak kicap gaya Cina Anti Gagal

Drumstick ayam masak kicap cina

Adakah anda sedang mencari Resepi Sos Dada Ayam Gaya Cina yang unik?, Resepi Sos Dada Ayam Gaya Cina, Bikin Ngiler sedang dicari oleh beberapa orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar, contohnya untuk melihat maklumat tentang imej. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial memasak kaki ayam ala Cina. Persediaan untuk kegagalan bukanlah sukar dan tidak mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi kusam dan tidak enak. Manakala batang drum ayam yang dimasak dalam kicap ala Cina yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.

Banyak faktor yang mempengaruhi rasa ayam cina kicap ayam, pertama dari jenis bahan, kemudian dari memilih bahan-bahan segar untuk memproses dan menghidang. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat Peha Ayam Kicap Cina yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar peha ayam masak kicap cina untuk rujukan.

Baiklah, kali ini mari kita cuba, jom sekarang, untuk membuat pewarna ayam kicap Cina di rumah. Kerana bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh memasak stik drum ayam gaya Cina dengan kicap menggunakan 13 jenis bahan dan 5 peringkat memasak. Cara memasak hidangan.

#apron emas #minggu11 Dah lama teringin nak masak peha ayam cina, tapi tak sengaja pergi pasar beli peha ayam banyak-banyak, sebab anak suka makan sup peha ayam.

Bahan dan Rempah Yang Diperlukan untuk Kaki Ayam Rebus Cina dalam Kicap:

  1. 1 kg paha ayam dipotong dan dikupas
  2. 200 g cendawan shiitake, potong kecil
  3. Potong 2-3 bawang
  4. 5-6 ulas bawang putih dikisar
  5. 1 inci halia dihiris halus
  6. Bawang Belanda dicincang kasar
  7. 2-3 biji cili kering
  8. 1 batang serai diperiksa
  9. 1-2 sudu besar sos tiram
  10. 1 sudu besar serbuk lada hitam
  11. 1-2 sudu besar kicap cair manis
  12. 1-2 sudu besar kicap pekat
  13. 1 sudu besar garam mengikut keperluan

Langkah-langkah Membuat Kaki Ayam Cina dengan Kicap

  1. Gaul rata peha ayam dengan kicap nipis dan kicap pekat. Biarkan berehat selama setengah jam.
  2. Goreng paha ayam dalam minyak panas hingga garing. Jangan buang lebihan kicap daripada perapan paha ayam anda. Sila tutup periuk jika tidak mahu terkena percikan minyak panas.
  3. Setelah masak dan garing, bolehlah dikeluarkan dari kuali. Rendam ayam goreng dalam air selama kira-kira setengah jam. Saya rendam dalam kuali lain.
  4. Kemudian, hidupkan api dan masukkan lebihan kicap yang telah diperap, bersama bahan cincang seperti bawang merah, sos Hollandaise, bawang putih, cili merah kering, dan juga cendawan shiitake. Boleh tambah kicap dan garam jika perlu.
  5. Memasak selama 1-2 jam atau lebih adalah baik. Senang kalau lama-lama lembut sampai tulang pun boleh dikunyah.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di halaman ini. Kami berharap Peha Ayam Rebus Mudah dalam Kicap Cina akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan-rakan atau memberi inspirasi kepada anda dalam seni kulinari anda. Harap anda mendapati ia berguna dan menikmati!

Link copied to clipboard.