'/> Langkah Mudah untuk Membuat Ayam masak Kam Heong, Lezat - Move

Langkah Mudah untuk Membuat Ayam masak Kam Heong, Lezat

Kam Hyeong memasak ayam itu

Sentiasa mencari ilham cara membuat Ayam Rebus Kam Heong, bolehkah anda menghiburkan lidah anda?, langkah mudah membuat Ayam Rebus Kam Heong Anti Gagal memang dicari oleh sesetengah orang di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna sudah biasa menggunakan web pada HP untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai pratonton. Baiklah, kali ini saya akan membentangkan langkah-langkah hidangan mudah untuk Ayam Rebus Kam Heong, yang tidak sukar dan tidak mudah untuk disediakan. Jika anda tidak merawatnya dengan betul, hasilnya tidak akan licin dan lazat. Sememangnya ayam Kam Heong yang dimasak dengan baik sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajian, banyak faktor mempengaruhi kualiti rasa Ayam Kam Heong. Jika anda ingin membuat Ayam Bakar Kam Heong yang lazat semasa dalam perjalanan, jangan risau kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa asalkan anda tahu helahnya. Seterusnya ialah gambar ayam rebus Kam Heong yang boleh anda jadikan contoh.

Hidangan Ayam Rebus Kam Heong 2. Jadi pastikan perkhidmatan ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Nah, kali ini kita akan cuba membuat Ayam Rebus Kam Heong di rumah. Berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh menjadi berkesan untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat Ayam Bakar Kam Heong dengan 14 bahan dan 5 peringkat pembuatan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

#Celemek Emas #Minggu10

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Ayam Rebus Kam Heong:

  1. 500 gram ayam
  2. 1 sudu besar tepung jagung
  3. Sedikit lada hitam
  4. 2 biji bawang merah
  5. 3 ulas bawang putih
  6. 1/2 biji bawang besar
  7. 3 biji cili merah
  8. 4 helai daun kari
  9. 3 sudu besar serbuk kari
  10. 2 sudu kecil sos cili
  11. Sos tomato 2 sudu besar
  12. 2 sudu besar sos tiram
  13. Kicap cair 2 sudu besar
  14. Sedikit garam dan gula

Cara memasak Ayam Kam Heong

  1. Sediakan bahan-bahan. Kacau dalam sos. Masukkan air ke dalam serbuk kari.
  2. Perap ayam bersama bahan bertanda * (tepung jagung, lada hitam dan sedikit garam). Kemudian goreng.
  3. Tumis bawang merah dan bawang putih hingga kekuningan. Masukkan daun kari dan cili merah.
  4. Masukkan serbuk kari. Masak sehingga minyak mula mendidih. Kemudian masukkan bahan sos. beri sedikit air
  5. Kemudian boleh masukkan daun bawang ke dalam ayam. Taburkan gula dan garam. Kacau sehingga semua bahan masak dan sebati. Boleh tambah air kalau nak sos sikit. sedia

WHO betul tak? Inilah cara membuat Ayam Kam Heong yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.